lukoil-banenr

Serviciul Hidrometeorologic de Stat, anunță pentru următoarele zile cod galben de ninsori pe întreg teritoriul țării. Astfel, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute și siguranța cetățenilor, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

Pilot Autoexpert

– să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
– să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil;
– să reducă viteza;
– să mărească distanța în mers;
– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Totodată, INP menționează că, pe traseele naționale trebuie respectate și un alt șir de reguli specifice: nu se opreşte pe benzile de circulație, obligatoriu se conectează luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și e necesară echiparea cu vestă reflectorizantă. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor reduce riscul producerii accidentelor.

De asemenea, polițiștii de patrulare recomandă pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic, să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât e posibil deolasarea pe carosabil, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

În cazul în care rămâneți blocați de viscol, trageți vehiculul pe dreapta. Sunați la 902 și anunțați că ați rămas blocat în nămeți, după care așteptați șă vină echipajul de patrulare și cele de intervenție.

Comentarii