lukoil-banenr

Se apropie Ziua Europeană fără Autovehicule

Uniunea Europeană sărbătoreşte în fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, eveniment care ajunge la etapa culminantă la finalul perioadei indicate, cu „Ziua Europeană fără Autovehicule”.

Pilot Autoexpert

Promovat de Uniunea Europeană, acest eveniment are ca scop primordial creşterea gradului de responsabilitate pentru protecţia mediului înconjurător, prin susţinerea mijloacelor de transport nepoluante pe de o parte, iar pe de altă parte sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

Campania „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” este o acţiune de sensibilizare a societăţii civile, care vizează constientizarea cetăţenilor şi îndrumarea acestora spre utilizarea transportului public, mersul cu bicicleta, mersul pe jos. Publicul trebuie să fie informat şi încurajat cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de traficul motorizat în mediul urban.

Pentru a avea o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în 2020. Acestea au ca scop:

– reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;

– creşterea cu 20% a eficienţei energetice;

– o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile.

Obiectivele campaniei sunt:

– Informarea publicului cu privire la scopurile susmenţionate;

– Creşterea conştientizării publicului cu privire la necesitatea de a acţiona contra poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Mesajul principal al campaniei este: „Renunţând pentru o săptămâna sau numai pentru o zi la automobilul personal, aduceţi beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii dumneavoastră şi celor din comunitatea dumneavoastră”.

Comentarii