lukoil-banenr

Se cunosc cele patru etape de WRC în care va concura Loeb în 2013

Citroen Racing şi-a prezentat în Abu Dhabi echipa pentru sezonul următor al Campionatului Mondial de Raliuri, punctul cel mai important fiind anunţul lui Sebastien Loeb cu privire la programul parţial pe care îl va adopta anul viitor.

Pilot Autoexpert

Nonuplul campion mondial va participa în raliurile din Monte Carlo, Suedia, Argentina şi Franţa, paralel luând startul şi într-un campionat de turisme pentru a se pregăti pentru debutul în Campionatul Mondial de Turisme programat pentru 2014.

„Vom începe sezonul în Monte Carlo şi vom concura şi în Suedia, pentru că este un raliu pe care mi-aş dori foarte mult să-l câştig în condiţii normale. Şi nu m-aş fi putut gândi să ratez Raliul Franţei”, a explicat francezul alegerile pe care le-a făcut.

Echipa de uzină a constructorului Citroen va fi cunoscută oficial sub numele de Citroen Total Abu Dhabi WRT şi va fi compusă din Mikko Hirvonen, Dani Sordo şi Loeb, însă va exista şi o echipă secundară pentru Khalid Al Qassimi care va purta numele oficial Abu Dhabi Citroen Total WRT.

Al Qassimi va concura în opt dintre cele 13 etape ale sezonului, iar programul său va începe în Raliul Suediei, însă bolidul va fi oferită unui alt pilot în celelalte cinci evenimente. Există şanse ca şi polonezul Robert Kubica să aibă oportunitatea să participe la una dintre etapele de WRC, acest lucru fiind depindent de finanţarea pe care o poate atrage fostul pilot de Formula 1.

Echipa Citroen şi-a prezentat şi noile culori care vor fi afişate pe bolidul Citroen DS3 WRC – logo-ul Red Bull a fost inocuit de noul sponsor Abu Dhabi.

Comentarii