lukoil-banenr

Sea Lion Prototype – World’s Fastest Amphibious “LAND SPEED” vehicle

Sea Lion este proiectul unei masini-amfibie care pare conceputa pentru a intra in arsenalul lui James Bond. Mai ales ca are deja un titlu important: World’s Fastest Amphibious „LAND SPEED” vehicle – cel mai rapid vehicul-amfibiu, viteza maxima pe apa fiind de 60 mph (aproape 100 km/h), iar pe asfalt de 125 mph (adica 200 km/h).

Pilot Autoexpert

Nici nu e de mirare, din moment ce Sea Lion e o masina foarte aerodinamica, avand o forma „ascutita”, o inaltime extrem de redusa si o suprafata frontala cu un coeficient foarte reduse de frecare cu aerul. In plus, caroseria este realizata din aluminiu, iar cadrul din otel, ceea ce ii confera lui Sea Lion o masa foarte redusa, de sub 1.200 kg.

Acest lucru a fost posibil si prin adoptarea unui sistem de propulsie foarte compact: este vorba despre motorul rotativ 13B, de origine Mazda, cu o putere de circa 174 CP. Acesta, insa, urmeaza sa fie inlocuit in viitor cu motorul rotativ Renesis, de pe Mazda RX-8, care va fi tunat pana la 300 CP sau si mai mult.

Transmisia este asigurata de o cutie de viteze cu 4 rapoarte, in timp ce sistemul de propulsie pe apa este inedit – de remarcat modul in care puntea fata se ridica la apasarea unui buton, iar partea inferioara a masinii devine plata. In pus, splitterul frontal are doua roluri: pe de o parte, asigura o aerodinamica excelenta pe sosea, pe de alta parte, poate fi ridicat, devenind… prora micii „ambarcatiuni pe apa.

Dar mai bine urmariti in video-ul urmator toate gaselnitele lui Sea Lion si decideti daca merita platita suma de circa 250.000 USD pe care o cere inventatorul sau:

Comentarii