lukoil-banenr

Vestea vine de la surse din cadrul Volkswagen Group, citate de Automotive News, cu menţiunea că noul SUV va fi bazat pe platforma viitorului Yeti, ceea ce ar însemna că fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia, ar putea să se ocupe de producţia sa. Avantajul producţiei la uzina Skoda ar fi legat de costurile de producţie la acea fabrică, pe lângă apropierea de un model cu care împarte platforma, element pe care concernul Volkswagen mizează din ce în ce mai des în ultima perioadă. Platforma în sine ar putea fi MQB-ul lansat la începutul anului trecut, soluţia modulară care are rolul de a simplifica situaţia pentru inginerii VAG şi de a creşte profitul la fiecare unitate fabricată.

Pilot Autoexpert

SUV-ul de la Seat1

Potrivit surselor din cadrul Volkswagen Group, modelul încă n-a primit aprobarea pentru producţie, echipa de marketing încercând să afle dacă vor putea să vândă destule SUV-uri încât să merite investiţia, mai ales în contextul în care marca Seat a înregistrat pierderi şi vânzările sale sunt încă sub aşteptările conducerii Grupului Volkswagen. Totodată, Juergen Stackmann, Preşedintele Seat, spune că SUV-ul ar fi o cărămidă strategică importantă pentru constructorul din Martorell, care ar putea să consolideze ofensiva sa europeană.

Per ansamblu, situaţia celor de la Seat nu este periculos de gravă, pentru că marca a reuşit să-şi crească cu 10% vânzările pe piaţa din Europa în primele 10 luni ale anului, în timp ce piaţa a scăzut cu 3$% în acelaşi timp în comparaţie cu anul trecut. Potrivit datelor ACEA, Seat a vândut 242.487 unităţi în primele zece luni ale anului, motorul creşterii fiind propulsat de noul Leon şi de citadina Mii, cea din urmă având platformă comună cu Volkswagen Up! şi Skoda Citigo, în timp ce Leon împarte platforma MQB cu Audi A3, Skoda Octavia şi Volkswagen Golf.

SUV-ul de la Seat2

Comentarii