lukoil-banenr

Sebastien Loeb începe anul cu o victorie la Raliul Monte Carlo

Sébastien Loeb a câştigat pentru a şaptea oară Raliul Monte Carlo, cel care deschide calendarul competiţional din 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Pilotul echipei Citroen Total Abu Dhabi s-a aflat pe primul loc încă din prima zi a raliului şi a condus fără greşeli DS3-ul său. Este pentru a 77-a oară când Loeb câştigă un raliu în WRC.

Pilot Autoexpert

„Sunt întotdeauna fericit când câştig, iar Monte Carlo este unul dintre cele mai fenomenale raliuri la care am participat vreodată. Acesta a fost foarte, foarte dificil. Condiţiile au fost extreme în comparaţie cu ce avem de obicei, iar victoria nu a fost uşoară”, a spus Sébastien Loeb, care va participa la doar patru raliuri din WRC în acest an (Monte Carlo, Suedia, Argentina şi Franţa).

Francezul Sébastien Ogier a terminat pe locul al doilea şi a adus, astfel, un debut pe podium pentru echipa Volkswagen Motorsport. Jari-Matti Latvala, tot de la Volkswagen, nu a terminat Raliul Monte Carlo 2013 din cauza unui accident.

Merită de menţionat că organizatorii au anulat ultimele două probe speciale ale raliului din motive de siguranţă, după ce foarte mulţi spectatori au ales să părăsească raliul şi au blocat drumurile publice din zonă.

Dani Sordo, colegul de echipă al lui Sebastien Loeb, a terminat Raliul Monte Carlo 2013 pe ultima treaptă a podiumului. El s-a luptat cu Evgeny Novikov pe aproape toată durata raliului, însă Novikov a fost nevoit să abandoneze, după ce a rămas cu doar trei roţi pe al său Ford Fiesta RS, astfel că Sordo nu a mai avut rival direct pentru locul al treilea al podiumului.

Mikko Hirvonen a avut parte de câteva probleme în timpul raliului, însă, ajutat de abandonurile lui Novikov şi Latvala, a terminat pe locul patru cu al său Citroen DS3.

Bryan Bouffier a ieşit pe cinci într-un alt DS3, iar Mads Ostberg a completat topul primilor şase piloţi cu un Ford Fiesta RS.

Raliul Monte Carlo s-a desfăşurat în perioada 15-20 ianuarie 2013 şi este primul raliu din calendarul competiţional al Campionatului Mondial de Raliuri 2013.

Următoarea etapă a campionatului WRC va fi Raliul Suediei, programat să se desfăşoare în perioada 7-10 februarie 2013.

Comentarii