lukoil-banenr

Compania Mercedes lărgește gama automobilelor cu indexul ”53 AMG”, oferind această variantă de hybrid de performanță pentru noul E-Class în caroseria sedan și break. Această versiune vine în schimbul celei cu indexul ”43”, fiind deja disponibilă și pentru E-Class Coupe și Cabriolet.

Pilot Autoexpert

Atât modelul sedan cât și Estate, vor fi echipate cu un propulsor de 3.0 litri volum înzestrat cu o turbosuflantă și un motor electric ajutător. Astfel, trenul de propulsie este capabil să dezvolte 435 de cai putere și un cuplu motor de 520 Nm. În timpul accelerărilor intensive, propulsorul este ajutat de un starter-generator EQ Boost, care este alimentat de la un sistem electric de 48 de volți. Acesta este capabil să mărească pe timp scurt puterea motorului cu 22 CP și 250 Nm.

Automobilele din seria ”53 AMG”, sunt echipate cu o transmisie automată cu nouă rapoarte și sistemul de tracțiune integrală 4Matic+, analogic celui folosit pentru sedanul de performanță E63 AMG de ultimă generație, care permite deconectarea axei din față.

În lista dotărilor lui Mercedes-AMG E53 se regăsesc opțiuni precum, suspensie pe aer cu amortizatoare cu reglaj electric, un selector al regimelor de condus Dynamic Select, frâne cu etriere cu patru pistoane și discuri de frână de 370 mm din față și 360 mm din spate, scaune cu masaj și ventilare și un sistem multimedia MBUX proiectat printr-un display cu diagonala de 12,3 inch.

Vânzările modelelor Mercedes-AMG E53 4Matic+, vor începe piața germană în luna iunie a a anului 2018, cu un preț de start de 79.248 euro pentru sedan și 82.038 euro pentru versiunea Estate.

Comentarii