lukoil-banenr

SEMA 2011: Chevrolet Corvette ZR59 – Mix intre putere si stil

Intotdeauna este o placere sa urmaresti un proiect hibrid, ce mixeaza stilul clasic cu tehnologia de ultima ora. Daca si tu simti la fel, atunci asigura-te ca nu ratezi prezentarea urmatoarei creatii.

Pilot Autoexpert

Botezata sugestiv Corvette ZR59, impresionanta capodopera are la baza generatia 1959 a legendarului model american. O decizie inteleapta, daca tinem cont de liniile si formele capabile sa-ti taie rasuflarea pe care le prezinta caroseria inca din versiunea standard. Cu toate acestea, lucruruile nu au ramas complet neschimbate, exteriorul primind numeroase modificari realizate manual din metal si fibra de sticla.

Rezultatul? Ei bine, se poate spune ca, din punct de vedere estetic, perfectiunea a fost atinsa. Din fericire, acelasi lucru pare sa fie valabil chiar si atunci cand vine vorba de partea tehnica. Pe scurt, atragatorul Chevrolet Corvette ZR59 ascunde sub capota magnificul V8 supraalimentat de 6.2 litri, ce propulseaza si ZR1-ul zilelor noastre. In cazul de fata insa, s-a mers mai departe de atat, iar puterea maxima este de 750 CP.

Tehnologia de ultima ora isi face simtita prezenta si la nivelul trenului de rulare – mai exact, suspensia provine de la un Chevrolet Corvette C6, iar sistemul de franare poarta semnatura celor de la Wilwood. De asemenea, laudele continua si la nivelul interiorului, motivele fiind cat se poate de evidente.

Comentarii