lukoil-banenr

Sergio Marchionne – şeful Fiat, are zero interese să vândă marca Alfa Romeo

Sergio Marchionne, directorul Fiat/Chrysler, susţine într-un interviu acordat publicaţiei Automotive News că marca Alfa Romeo nu va fi vândută, motivul fiind legat de unul mai degrabă emoţional decât de unul de business.

Pilot Autoexpert

„Nu vindem Alfa Romeo pentru că unele lucruri nu sunt de vânzare. Dacă mergem la Ferdinand Piech (n.r. directorul Grupului Volkswagen) şi îl întrebăm dacă vrea să vândă Audi, ne va răspunde că nu e de vânzare. Şi nici măcar nu va vrea să negocieze un preţ. Argumentul meu e similar. Am interes zero să vând Alfa Romeo. Punct.”, afirmă Marchionne.

Interviul acordat reputatului jurnalist Luca Ciferri mai atinge şi câteva subiecte curioase, cum ar fi colaborarea dintre Chrysler şi Lancia şi transformarea modelelor mărcii americane în modele Lancia în Europa. Iar una dintre cele mai interesante apariţii din această gamă va fi viitorul Lancia Delta, care va fi de fapt versiunea europeană a viitorului Chrysler 100, un model compact pe care Chrysler se pregăteşte să îl lanseze în SUA în cursul anului viitor.

„Chrysler 100 este o idee foarte bună care ar completa oferta pe care dealerii noştri o pot prezenta clienţilor din SUA (n.r. celălalt este Dodge Dart, model bazat pe platforma lui Alfa Romeo Giulietta). Am fost încurajaţi de ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Ford Focus şi cred că am început să dărâmăm mitul conform căruia hatchback-urile nu se pot vinde în SUA”, a mai adăugat Sergio Marchionne.

Comentarii