lukoil-banenr

Sergio Marchionne – reales preşedinte al Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile

Sergio Marchionne, directorul companiilor Fiat şi Chrysler, a fost reales pentru un al doilea mandat în fruntea Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA). Mandatul lui Marchionne va fi unul de un an.

Pilot Autoexpert

Realegerea italianului Sergio Marchionne a fost una aşteptată, deşi acesta a avut o serie de divergenţe cu şefii Grupul Volkswagen în cursul acestei veri, după ce o serie de declaraţii ale lui Marchionne atacau strategia de preţuri adoptată de germani. După ce părţile au stins diferendul în urma unei întâlniri avute la Salonul Auto de la Paris, italianul a avut implicit suportul celui mai mare grup auto european în cadrul întâlnirii ACEA care a avut loc la Bruxelles.

Cel mai important punct de pe programul de lucru al noului preşedinte ACEA este legat de negocierile cu statele europene pentru stabilirea unor „politici industriale semnificative şi de susţinere la nivelul Uniunii Europene”, după ce mai mulţi producători de pe Bătrânul Continent au început să resimtă probleme acute la nivelul supraproducţiei din cauza scăderii cererii de pe principalele pieţe în cursul anului curent.

Comentarii