lukoil-banenr

În perioada 20-22 octombrie, adică pe sfârşit de săptămână, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat un șir de acțiuni întru prevenirea încălcărilor de ordine publică și a accidentelor rutiere. Astfel, timp de  două zile, ofițerii de patrulare au intervenit la circa 200 de solicitări din partea cetățenilor.

Pilot Autoexpert

Totodată, angajații #INP au depistat în trafic 44 de conducători auto în stare de ebrietate la volan, iar alții 1155 care au depăşit limita de viteză admisă. De asemenea, în perioada menționată, 71 cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice, dintre care 18 au fost documentați pentru consumul de băuturi alcoolice și apariția în stare de ebrietate în locurile publice.

În pofida acțiunilor întreprinse de ofițerii de patrulare, din cauza că șoferii au neglijat RCR, în țară s-au produs 20 de accidente rutiere grave soldate cu 2 persoane decedate și 35 traumatizate. Principalele cauze fiind depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

#INP amintește participanților la trafic că prioritatea instituției este securitatea şi siguranța cetățenilor.

 

Comentarii