lukoil-banenr

Pe parcursul săptămînii curente angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat activități de prevenire a furturilor de și din automobile și a sustragerilor de accesorii, îndemnându-i pe oameni să nu-şi lase bunurile în atenţia hoţilor.

Pilot Autoexpert

Activitățile s-au desfășurat pe întreg teritoriul țării, politiștii fiind prezenți, în special, în parcările autorizate, cele din preajma piețelor comerciale, dar și la supermarketuri sau în curțile blocurilor.

Scopul acțiuniunilor INP a fost de a informa proprietarii de autoturisme cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor de/din autoturisme, dar și a sustragerilor de accesorii de la acestea. Inspectorii de patrulare au distribuit flayere și au discutat cu cetăţenii pentru a-i responsabiliza, deoarece majoritatea infracțiunilor de furt sînt săvîrșite din cauza neatenției și neglijenței proprietarilor.

o

Activitățile vor continua și în perioada următoare, fiind implicați atât polițiștii de patrulare, cât și cei din cadrul inspectoratelor teritoriale de poliție.

În acest context, Poliţia vine cu unele recomandări de prevenire a furturilor de/din autoturisme:

– este necesar ca mijloacele de transport să fie dotate cu un sistem de alarmă pe bază de senzori, ce se aplică pe geamuri şi capotă;

– pe timpul nopţii automobilul trebuie parcat în locurile iluminate şi vizibile;

– înainte de a pleca verificaţi sistemul de închidere a portbagajului;

– asiguraţi autoturismul, chiar dacă lipsiţi din el doar cîteva minute;

-nu lăsaţi în locuri vizibile obiecte tentante pentru hoți (genţi, borsete, telefoane, bani sau acte);

– inscripţionaţi numărul de înmatriculare al automobilului pe obiectele uşor demontabile (oglinzi, baterii, capace).

Atenţie! În cazul în care asupra dumneavoastră sau a proprietăţii dvs. au fost comise atentate criminale, în mod de urgenţă anunţaţi Poliţia la 112 sau la 902 şi depuneţi o sesizare la cel mai apropiat post/sector de poliție, descriind cele întîmplate.

n

m

h

g

e

d

c_0

b_0

sursa: igp.gov.md

Comentarii