lukoil-banenr

Shelby 1000 S/C vine la Salonul Auto de la New York cu 1.200 CP

Modelul Shelby 1000 debutând în premieră mondială la Salonul Auto de la New York de anul trecut şi-a câştigat numeroşi adepţi datorită celor 1.000 cai putere regăsiţi în compartimentul motor, ceea ce i-a motivat pe oficialii companiei americane de tuning să pregătească şi o evoluţie a impresionantului muscle car.

Pilot Autoexpert

Noul Shelby, numit 1000 S/C, ascunde sub capotă un propulsor V8 de 5.8 litri care, cu ajutorul unui compresor mecanic de patru litri şi a altor modificări de ordin tehnic, promite să pună la dispoziţia celui aflat la volan un tabun de 1.200 cai putere – cam aceeaşi valoare cu care se laudă şi extremul supercar Bugatti Veyron Super Sport!

Impresionantul muscle car din Las Vegas se mai poate lăuda cu prezenţa unei transmisii manuale cu şase rapoarte şi a unui sistem de tracţiune spate, precum şi cu suspensia ajustabilă şu sistemul de frânare de înaltă performanţă.

Noul Shelby 1000 S/C va fi disponibil la vânzare în schimbul unei sume de 209.990 dolari, ceea ce este cu 154.995 mai mult decât suma necesară achiziţionării unui exemplar Shelby GT500, adică pentru automobilul care se regăseşte la baza acestui nou proiect impunător.

Comentarii