lukoil-banenr

Shelby GT500 la o nouă ediţie

Pilot Autoexpert

Shelby GT500 este un muscle car devenit deja emblematic pentru americani, deși a apărut în forma actuală în 2006. Versiunea 2011 perfecționează rețeta originală prin folosirea motorului derivat din blocul V8 al lui Ford GT, dar cu un plus de putere și o greutate mai mică. Noua versiune este mai puternică cu 10 CP , dezvoltând 550 CP și un cuplu de 610 Nm.

Prin folosirea aluminiului la blocul motor, mecanicii Shelby au reușit să facă un model mai echilibrat prin reducerea masei cu 46 kg. Pentru că kilogramele au fost extrase din partea frontală, acum dispunerea masei este de 56/44, rezultând un comportament mai neutru.

GT500 a primit o nouă servodirecție electrică, despre care americanii spun că oferă un feedback cât mai apropiat de cea hidraulică, dar depășește dezavantajele acesteia la viteze mici. Tot la capitolul dotări noi putem trece acoperișul de sticlă pentru versiunea Coupe.

Pentru cei care vor și mai mult, pachetul SVT Performance vine cu noi pneuri Goodyear Eagle F1 G2, rezultată din colaborarea între Goodyear și SVT, plus jante mai ușoare și o suspensie mai fermă. Cei de la Shelby spun că pe un circuit de aprox. 3 km, Shelby GT cu pachetul SVT este mai rapid cu 3 secunde pe tur.

Comentarii