lukoil-banenr

Pentru a-şi plăti datoria faţă de stat, taxele auto pentru două dintre automobilele sale, un cetăţean american a avut nevoie de tocmai cinci roabe cu monede! Asta deoarece suma pe care urma să o plătească a fost calculată în monede!

Pilot Autoexpert

Ar fi frumos dacă se întâmpla acest lucru în ţara noastră. Ne puteam mândri cu un precedent pentru cineva care se revoltă cu adevărat şi îşi manifestă nemulţumirea faţă de instituţiile de stat în lumea reală, nu doar pe Facebook. Dar, atâta timp cât suntem în Moldova, nu ne rămâne decât să citim ce mai face lumea pe-afară.

Aşadar, întâmplarea a avut loc într-un orăşel din SUA, statul Virginia, unde un om de afaceri pe nume Nick Stafford, s-a prezentat la ghişeele Departamentului pentru Vehicule Motorizate, pentru a-şi onora obligaţiunile faţă de stat. Acesta avea de plătit o sumă de 3.000 de dolari pentru ambele maşini procurate, iar pentru că a fost nemulţumit de faptul că întrebările sale au rămas fără răspuns mai devreme, a decis să le achite aceşti bani în monede.

În total, Nick le-a adus aproximativ 300.000 de monede, pe care angajaţii instutiţiei le-au numărat începând de miercuri seara şi au finisat abia joi dimineaţa, totalizând 2.987, 45 de dolari. Potrivit portalului de ştiri românesc, „americanul a recurs la acest gest inedit in semn de protest dupa ce a contactat DMV pentru a primi informatii referitoare la taxa ce ii era impusa si a fost nemultumit de activitatea angajatilor institutiei. Stafford a declarat pentru BBC ca vrea ca departamentele guvernamentale sa fie mai responsabile fata de solicitarile venite din partea cetatenilor”.

„Nu ar trebui sa conteze daca platesti 300 de dolari pe an impozit pe venit sau 300.000 de dolari, ca mine, deoarece coloana vertebrala a unei democratii incepe cu transparenta guvernamentala, punct”, a spus americanul, citat de sursă.

11 angajaţi, au fost numiţi la numărarea monedelor, care apropo, cântăreau peste 700 de kilograme! 

Comentarii