lukoil-banenr

În urmă cu aproximtiv 90 de ani, un domn pe nume Sir Malcolm Campbell a reuşit să înscrie un record istoric, atingând viteza maximă de 174.8 mile la oră, într-un automobil special preparat, numit Napier-Campbell Blue Bird. 

Pilot Autoexpert

Iată că recordul vechi de aproape nouă decenii a fost recent doborât de un actor pe nume Idris Elba, care nu este nici pe departe un pilot profesionist. Ei bine succesul se datorează britanicilor, care au creat cel mai rapid coupe de serie din gama Bentley, modelul Continental GT Speed. La volanul acestui sportcar de lux, Idris a reuşit să rescrie istoria.

Iar dacă luăm în calcul faptul că Bentley Continental GT Speed este dotat cu un motor imens în 12 cilindri, aranjaţi în patru blocuri W, cu un volum total de 6.0 litri, capabil să livreze roţilor 625 de cai putere şi 820 Nm de cuplu motor, prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală, atunci nici nu este de mirare faptul că proba le-a reuşit cu succes. Viteza maximă atinsă a fost de 180.361 mile pe orăadică puţin peste 290 km /h.

76

8

4l

Comentarii