lukoil-banenr

Atenție șoferi, să nu vă panicați dacă veți fi trași pe dreapta fără motiv. Asta deoarece de angajaţii Inspectoratului Național de Patrulare și cei de la Serviciul protecție Internă și Anticorupție ai MAI, desfășoară o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la fenomenul corupției, efectele acesteia, dar și modalitățile de prevenire.

Pilot Autoexpert

În contextul campaniei, în cadrul căreia este promovată „linia telefonică specializată anticorupție a MAI cu numărul scurt 1520” angajații SPIA, de comun cu Inspectorii de patrulare ai INP, le înmânează conducătorilor auto câte o broșură informativă care conține detalii despre modalitățile de denunțare a actelor de corupție în care sunt implicați angajați ai MAI. Totodată, ofițerii SPIA adresează conducătorilor auto câteva întrebări și le explică care este modalitatea de a denunța un act de corupție, cum să procedeze și unde să telefoneze.

Este de menționat faptul că, în cadrul acestei campanii au fost elaborate 15.000 de broșuri informative care pot fi găsite la întrarea în orice sediu al MAI, Inspectorate de poliție și alte instituţii, au fost elaborate și 2 spoturi radio și video care sunt difuzate la posturile de televiziune și radio din țară, pe ecranele din transportul public din mun-le Chișinău și Bălți și pe ecranele mari din cinematografe la începutul sesiunilor de cinema.

Cetățenii pot apela la linia telefonică anticorupție a MAI cu numărul scurt „1520”, 24/24, 7 zile pe săptămână, de pe nr. staționar sau mobil.

Comentarii