lukoil-banenr

Primarul municipiului Chișinău vrea să instaleze cât mai multe limitatoare de viteză pe drumurile din capitală, în special acolo unde s-au petrecut multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Potrivit edilului, aceasta este deocamdată singura soluţie viabilă în lupta cu vitezomanii.

Pilot Autoexpert

„Oricâte va fi necesar, având în vedere situația raportată ședință de ședință. Altă soluție decât piedici fizice în fața vitezei conducătorilor auto, nu mi-a propus nimeni. Limitatoarele de viteză au arătat o micșorare a numărului de accidente rutiere și victime, pe perioada anului trecut. Trebuie implementată această soluție”, a mărturisit Chirtoacă, citat de realitatea.md.

De la începutul anului, în capitală au avut loc 23 de accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora 24 de minori au rămas traumatizați și 3 au decedat. Majoritatea accidentelor se produc în timpul zilei. Primarul susține că problema principală ar fi felul în care sunt tratați pietonii de către conducătorii auto.

Potrivit responsabililor de la Primărie, în urma instalării limitatoarelor de viteză la trecerile de pietoni, numărul deceselor au cunoscut o descreștere. Astfel, în anul 2015, 11 persoane au decedat, fiind lovite pe trecerile de pietoni, iar în 2014 numărul deceselor înregistrate a fost de 18 pietoni.

Comentarii