lukoil-banenr

Audi a declarat de mai multe ori că va crește numărul de modele în gamă iar unele dintre ele ar putea fi viitoarele crossovere Q2 și Q4. Dar, se pare că la mijloc este o problemă, drepturile pentru aceste denumiri aparțin italienilor de la Alfa Romeo!

FLYONE

Gama de crossovere Audi, care începe cu modelul Q1 și continuă cu modelele Q3, Q5 și Q7 ar fi putea completată cu altete două, Q2 și Q4, dar se pare că Alfa Romeo nu va permite acest lucru. Și asta pentru că drepturile pentru aceste denumiri le aparțin. Acum câțiva ani, Alfa Romeo lansa sedanul 159 Q4 și Q2. În cazul Alfa Romeo 159 Q4, index-ul reprezenta versiunea cu tracțiune integrală iar versiunea Q2 dispunea de un diferențial electronic de alunecare limitată, menit să-i confere celui aflat la volan mai multă placere de la șofat. Și, deși nu folosesc la moment aceste denumiri, cei de la Fiat au refuzat cererea Audi prin care aceștea solicitau preluarea denumirilor.

diselok

Cei de la Audi au declarat recent că „ar fi logic ca într-o lume ideală, numele Q2 și Q4 să se regăsească în gama producătorului german”. Răspunsul celor de la Fiat nu s-a lăsat așteptat. CEO concernului FCA, Sergio Marchionne, a și declarat că „noi nu locuim într-o lume ideală”.

Între timp, Audi se confruntă cu o dilemă, viitorul T1 sau SUV-ul care ar trebui să fie numit Q2 se află în plin proces de elaborare urmând a fi lansat pe piață în anul 2017. Deci, Audi va depune mari eforturi pentru a obține aceste nume!

Comentarii