lukoil-banenr

16 tineri domni au lucrat la acest proiect auto foarte personalizat, încă din luna noiembrie a anului 2013. Ucenicii au avut mână liberă în ceea ce privește creativitatea. Jozef Kabaň, designerul șef al mărcii Škoda, împreună cu echipa sa, au oferit suportul necesar pe parcurs, iar proiectul se apropie de finalizare. Scena este pregătită pentru Škoda CitiJet, care își va sărbători premiera la sfârșitul lunii mai, cu ocazia întâlnirii fanilor GTI de la Wörthersee (28-31 mai).

Pilot Autoexpert

În istoria Škodei este pentru prima dată când se permite desfășurarea unui astfel de proiect al stagiarilor. Acesta are scopul de a încuraja creativitatea ucenicilor și de a le oferi experiența de a-și impune propriile idei și entuziasmul în procesul de design al unui automobil.

Škoda CitiJet este o decapotabilă pentru oraș, cu un design expresiv, care are la bază modelul Škoda Citigo. Exteriorul se remarcă prin culoarea metalizată albastră și albă, și prin jantele sport, din aliaj, cu diametrul de 16 inch și finisare albastră. De asemenea există și un eleron confecționat manual, în partea din spate și un eșapament impunător, cu două terminații. Sub capotă se va ascunde un motor 1.0 MPI pe benzină, care furnizează 75 CP.

Poze oficiale încă nu există, însă deja se știe că interiorul sport este derivat din interiorul ediției speciale Škoda Citigo SPORT. Acesta include volanul cu trei spițe, îmbrăcat în piele cusută cu ață roșie, precum și terminația manetei de viteze și maneta pentru frâna de parcare, de asemenea îmbrăcate în piele. Tapițeria scaunelor și covorașele beneficiază de materialul textil model ‘Sports’, iar panoul de instrumente este finisat în roșu și alb. În plus, a fost instalat un sistem de sunet special, cu o putere maximă de 300 de wați.

Skoda CitiJet1

Comentarii