lukoil-banenr

Compania Skoda a prezentat o variantă specială a hatchback-ului Fabia numită Edition R5. Aceasta este dedicată victoriei bolizilor de curse a mărcii în campionatul de rally, unde cehii au câştigat titlul suprem la categoria WRC 2.

Pilot Autoexpert

Hatchback-ul este echipat cu un propulsor turbo, cu capacitatea cilindrică de 1.4 litri, care cuplat la o cutie robotizată cu dublu ambreiaj dezvoltă 125 de cai putere. Accelerarea de la 0-100 km/h durează 8.8 secunde, iar viteza maximă capabil să o atingă este de 203 km/h.

Chiar dacă motorizarea versiunii speciale a rămas practic neschimbată faţă de varianta obişnuită, totuşi modelul a primit câteva îmbunătăţiri palpabile. Astfel noul hatchback a fost dotat cu un eşapament mai performant şi o suspensie sport care coboară garda la sol.

Fabiile „speciale” vor fi finisate în culoarea albă a caroseriei, cu acoperişul negru şi stickere „WRC2 Champion” aplicate pe aripi. La fel aceasta va fi echipată cu un set de jante cu diametrul de 17 inch, care pot fi comandate în culoarea neagră, albă sau verde.

Skoda Fabia Edition R5, va fi asamblată într-un tiraj de 1300 de unităţi. Vânzările acesteia vor începe în luna februarie a anului 2018.

Comentarii