lukoil-banenr

Skoda: modelele mărcii în perioada 2012-2016

Următorii cinci ani vor fi foarte dinamici pentru gama Skoda, care va suferi o întinerire completă în cinci paşi. Întreaga linie de modele a cehilor va trece prin mâinile designerilor, iar fanii mărcii din Mlada Boleslav vor avea motive de bucurie după ce Skoda va dezvolta modele complet noi, care astăzi nu există în catalog. Jurnaliştii britanici de la Car Magazine au pus mâna pe planurile de viitor ale cehilor şi ne prezintă ce se va întâmpla în gama Skoda în fiecare dintre următorii cinci ani.

Pilot Autoexpert

2012: Noua Octavia Anul 2012 va fi unul foarte interesant şi important în acelaşi timp pentru Skoda. Motivul: cehii vor înlocui best-sellerul Octavia cu o nouă generaţie, aceasta urmând să fie construită pe aceeaşi platformă pe care vor fi asamblate şi noile Audi A3 şi Golf 7, ambele urmând să fie lansate de asemenea în prima parte a anului viitor. Pe lângă noua Octavia, Skoda va scoate pe piaţă şi noul Citigo, model de oraş înrudit îndeaproape cu VW Up, dar şi un facelift pentru SUV-ul compact Yeti. Noutatea absolută va fi însă reprezentată de apariţia noului Skoda Rapid, un sedan care va fi amplasat curios în gamă, undeva între Fabia şi Octavia.

2013: Superb facelift Un an mai târziu, în 2013, fanii Skoda vor vedea pentru prima dată versiunea Combi a noii Octavia şi un facelift pentru gama Superb, model care va prelua linia de design pe care Skoda o va implementa pe propria gamă începând cu 2012. Tot în 2013 va fi lansat şi Rapid Spaceback, o versiune break a lui Rapid.

2014-2015: Noua Fabia În 2014 vom putea admira noua generaţie a lui Fabia şi Fabia Combi, modelul clasic de segment B al celor de la Skoda. Miza anului 2014 va cădea în principal pe acest model. Celelalte două apariţii din gamă vor fi înlocuitorul lui Roomster şi o versiune mini-monovolum a lui Citigo. În 2015 urmează o întinerire completă a gamei Superb şi Yeti. După ce facelifturile aplicate deja în 2012-2013 îşi vor fi făcut efectele pe piaţă, Skoda va înlocui complet aceste modele cu generaţii noi, mult mai moderne şi care promit multe din punct de vedere tehnologic şi tehnic.

2016: Un SUV şi un monovolum mai mari În sfârşit, programul Skoda va continua în 2016 cu două surprize complet noi în gama cehilor. Vorbim, în primul rând, de un crossover/SUV de dimensiuni mai mari decât cele ale lui Yeti care va încerca să atragă clienţi care doresc ceva mai mult spaţiu pe o maşină capabilă în teren accidentat. Tot în 2016 va veni şi un monovolum Skoda mai mare decât Roomster. În sfârşit, 2016 va găzdui lansările oficiale ale facelift-urilor modelelor Rapid şi Citigo, care vor avea deja patru ani de carieră de piaţă la acea oră

 

 

Comentarii