lukoil-banenr

Recent cei de la Volkswagen au declarat că vor să mute procucţia Skoda în Germania şi să majoreze taxele pentru folosirea tehnologiilor VAG, asta după ce cehii au sărit peste Volkswagen la capitolul profit şi concurenţă pe piaţă. Oficialii de la Skoda refuză însă mutarea uzinelor în Germania.

Pilot Autoexpert

Producătorul auto din Cehia anunţă că a ajuns deja la capacitatea maximă de producere a automobilelor şi acum este nevoie de o extindere. Totodată ei nu sunt deacord cu ideea de a muta asamblarea automobilelor la uzinele Volkswagen din Germania. Aceştia îşi propun să angajeze mai mulţi lucrători la uzinele autohtone şi eventual cercetează posibilitatea de a se extinde în ţările din vecinătate, dar cu condiţia că această decizie nu va afecta productibilitatea uzinelor cehe.

„Skoda este la limita maximă a capacității de producție, ceea ce reprezintă o dovadă că strategia noastră este mai mult decât eficientă. În acest moment, având în vedere cererea pe piaţa mondială, nu suntem capabili să o acoperim din Cehia, motiv pentru care ne uităm și la alte facilități de producție. Din principiu, uzinele noastre din Cehia sunt și vor rămâne primordiale”, a declarat CEO-ul Skoda, Bernhard Maier.

Tot el a mai dăugat că în ultimile luni compania Skoda a angajat circa 3.000 de muncitori, iar procesul de recrutare încă continuă. La moment staff-ul producătorului auto numără circa 28.000 de angajaţi permanenţi, la care se adaugă şi cei care activează temporar.

Ţinem să precizăm că Skoda a vândut în 2016 circa 1.130.000 de vehcule, astfel devenind al doilea cel mai de profit producător din grupul VAG, după Porsche. Marja de profit a Skodei a atins cifra de 8.7% în comparaţie cu cea de 8.1% a brandului Volkwagen.

Comentarii