lukoil-banenr

Skoda va adăuga la gama de modele produse 19 actualizări în următorii doi ani, iar printre noutăți se va număra și versiunea de serie a mult așteptatului Vision X, SUV-ul care se laudă cu un tren de propulsie hybrid cu benzină, gaz natural comprimat și motor electric.

Pilot Autoexpert

Cehii au anunțat în această săptămână primele detalii despre strategia pe care o vor implementa pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea gamei sale de modele produse. Constructorul de la Mlada Boleslav, a dezvăluit că, pe parcursul următoarelor 24 de luni, va scoate actualizări pentru nu mai puțin de 19 modele din gamă.

Una dintre confirmări și poate cea mai importantă, vizează conceptul Skoda Vision X, care va apărea în versiune de serie pe parcursul anului 2019. Debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, SUV-ul Vision X a ieșit în evidență prin soluția neobișnuită adoptată în cazul sistemului de propulsie.

Astfel, conceptul este echipat cu un motor de 1.5 litri volum, care poate funcționa cu benzină sau cu gaz natural comprimat, dar și cu ajutorul unui motor electric poziționat pe puntea spate. Atunci când funcționează pe gaz, motorul cu combustie internă produce 130 de cai și 250 Nm, iar în mod full-electric poate rula până la 2 kilometri.

Mai devreme, Skoda a confirmat că și modelul Superb va primi în anul 2019 o versiune plug-in hybrid cu un tren de propulsie de 218 CP împrumutat de la Volkswagen Passat GTE, care oferă o autonomie de 70 de kilometri. Tot atunci vom vedea și modelul Citigo E, versiunea electrică a modelului de oraș care promite o autonomie de 300 de kilometri.

Amintim despre faptul că cei de la Skoda, au declarat că vor investi aproximativ două miliarde de euro pe parcursul următorilor 5 ani, pentru a dezvolta tehnologiile de electrificare, care vor fi folosite pentru modelele sale.

Comentarii