lukoil-banenr

Smart a consturit primul electrovehicul cu aripi

O trăsătură distinctivă a conceptului o reprezintă aripile realizate din fibră de sticlă cu elemente transparente în partea din spate a caroseriei, în care este montat complexul de iluminare. Electrocarul a mai primit aripile roţilor din spate mai extinse, jante din aliaj, aspectul cărora, conform creatorului, ar trebui să arate asemănător unei elice, ornamente cromate pe farurile de lumină faţă, pe priza de aer faţă şi la carcasele oglinzilor retrovizoare.

Pilot Autoexpert

Interiorul automobilului inteligent cu „aripi” este îmbrăcat în piele Nappa albă cu cusături în formă de diamant, iar cel mai proeminent detaliu din interiorul Smart-ului Fortwo forjeremy este absenţa părţii de sus a volanului.

În viitor, compania Smart intenţionează să lanseze o versiune similară în producţia de serie, fabricată într-o ediţie limitată (numărul de exemplare nu este specificat). Startul producţiei este programat pentru anul 2013.

Proiectul respectiv are la bază versiunea standard a Smart-ului Fortwo electric – model echipat cu un electromotor de 55 kW care se alimentează de la un set de baterii litiu-ion, cu o capacitate de 17.6 de kilowaţi-oră. Din loc până la 60 de kilometri pe oră electro-Smart-ul poate sprinta în 4,8 secunde, iar până la 96 de kilometri pe oră în 11,5 secunde. Viteza maximă – 125 km/h. În mediul urban, stocul bateriei poate fi disponibil pentru 145 de kilometri.

Jeremy Scott este cunoscut pentru colaborările sale cu Adidas, producătorul de ochilari Linda Farlow, precum şi cu artişti renumiţi, cum ar fi Katie Perry şi Madonna. Adesea lucrurile create de Scott sunt decorate cu aripi, fapt care şi explică, într-o anumită măsură, apariţia respectivei creaţii pe patru roţi.

Comentarii