lukoil-banenr

Smart Forstars Concept

La standul mărcii Smart de la Salonul Auto de la Paris va fi principala noutate conceptul Forstars, ale cărui fotografii oficiale au fost prezentate astăzi în premieră mondială de constructorul german. Smart Forstars reprezintă viziunea mărcii în ceea ce priveşte un coupe de segment mini rival cu Mini Coupe, dar aduce cu sine o serie de noutăţi stilistice care vor reprezenta coloana vertebrală a viitoarelor modele ale ineditului brand teuton.

Pilot Autoexpert

Noul Smart Forstars are sub capotă un tren de propulsie complet electric, cu un motor de 80 CP şi 135 Nm care poate accelera conceptul la o viteză maximă de 130 km/h. Forstars nu îşi bazează doar motorul pe tehnologii de viitor, oficialii companiei anunţând că toate funcţiile vitale ale automobilului – de la controlul sistemului multimedia şi până la climatizare – pot fi comandate cu ajutorul unui iPhone. Iar sub capotă se află ascuns un proiector care permite vizionarea imaginilor transmise prin acelaşi iPhone pe orice suprafaţă verticală care se potriveşte unei proiecţii cinematografice.

Cu 23 de centimetri mai scurt decât rivalul său, modelul de serie Mini Coupe, noul Smart Forstars (numele derivă din faptul că plafonul conceptului este 100% transparent) debutează cu elemente de design care prefigurează atât viitoarea generaţie a clasicului Fortwo, cât şi viitorul Smart cu patru locuri, care va fi dezvoltat în colaborare cu autoproducătorul Renault. Ambele modele vor fi produse în serie în anul 2014.

Comentarii