lukoil-banenr

Smart va prezenta trei modele noi pe parcursul următorilor trei ani

Cea mai aşteptată premieră va fi, desigur, micuţul automobil cu numele ForTwo, al cărui următoarea generaţie este aşteptată să debuteze la începutul anului 2014 şi, cel mai probabil, va utiliza la exterior mai multe elemente stilistice preluate de pe conceptul Forvision (cum ar fi grila radiatorului realizată conform noului limbaj de design). Prototipul generaţiei cu numărul trei se află deja la etapa testării active, sub diverse forme de camuflaj, fiind spionat pe mai multe drumuri publice. Conform informaţiilor disponibile la moment, noul Smart ForTwo va fi creat în cooperare cu francezii de la Renault, deoarece aceleaşi componente tehnice se vor afla şi la baza următorului hatchback Renault Twingo.

Pilot Autoexpert

Motorul de bază pentru noul ForTwo ar trebui să fie o unitate cu doi cilindri, capacitatea cilindree de 900 cmc, capabil să ofere aproximativ 64 CP. Poziţiionarea motorului şi tipul de tracţiune (spate) vor rămâne neschimbate.

La sfârşitul anului 2014, modelul ForTwo va primi şi versiunea cu acoperiş pliabil. Tot atunci, compania germană Smart va introduce noua generaţie ForFour care va fi pus în mişcare de un motor turbo cu trei cilindri care va fi disponibil în două versiuni, de 84 şi 104 CP.

Noul ForFour va fi un pic mai scurt decâz fratele său francez, Renault Twingo. Inginerii vor încerca să creeze un automobil compact în dimensiuni. Precedentul „Smart-pentru-patru” a fost un remake al hatchback-ului japonez cu tracţiune pe faţă, renumitul Mitsubishi Colt, fapt care a şi motivat, cel mai probabil, absenţa unei cereri pe potrivă.

Despre SUV-ul micuţ informaţiile la moment sunt cele mai puţine. El va concura în categoria crossover-elor uşoare, unde îi va avea ca rivali astfel de jucători precum Volkswagen Taigun, recent aprobat pentru producţie.

Iar în 2015, brandul Smart va introduce pe piaţă un mic SUV care va folosi componentele următoarei generaţii Nissan Juke. Aici deja vor fi motoare cu patru cilindri (benzină şi motorină), de până la 148 CP. În exteriorul modelului, care nu şi-a primit încă numele său, vor fi reflectate ideile stilistice ale conceptului Smart Forstars.

Comentarii