lukoil-banenr

Șoferi băuți, centuri necuplate, depășiri de viteză și alte încălcări ale regulamentului circulației rutiere înregistrate în urma unor acțiuni de verificare ale șoferilor. 

Pilot Autoexpert

În total 4 686 de încălcări ale normelor rutiere au fost stabilite în cadrul unor acțiuni de disciplinare a tuturor participanților la traficul rutier, desfășurate în toată țara. Cele mai frecvente fiind încălcarea limitei de viteză, necuplarea centurii de siguranță, neglijarea semnalului semaforului, șofatul în lipsa permisului de conducere, parcarea și staționare în locuri interzise și nerespectarea drepturilor pietonilor. La fel, zeci de mașini, au fost trase pe dreapta de echipajele de patrulare pentru verificarea șoferilor dacă nu au urcat băuți la volan. Drept urmare, inspectorii au documentat 40 de cazuri de conducere a vehiculelor sub influența alcoolului și a altor substanțe interzise de lege.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulație și colegii de trafic. Conducătorii auto să dea dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, să respecte limita de viteză, să nu circule la semnalul roșu al semaforului și să-și cupleze centura de siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.

foto: trm.md

Comentarii