lukoil-banenr

În ultima perioadă tot mai mulți șofer urcă băuţi la volan, fără a conştientiza faptul că își pun în pericol atât viața lor, cât și a celor din jur. Iar acest lucru nu este valabil doar pentru Republica Moldova! În acest sens specialiștii mondiali intenționează să doteze mașinile moderne cu sisteme inteligente care ar putea schimba radical situaţia!

Pilot Autoexpert

Pionerii sunt specialiştii americani de la NHTSA, organismul care are grijă ca tot ce se întâmplă pe șoselele de peste ocean să rămână în limitele admisibnile. Tot ei și-au unit forțele și au stabilit un consorțiu care a lucrat la un sistem capabil să detecteze alcoolul în aer, ori mai bine zis, şoferul care urcă băut la volan.

Până acum nimic special, aţi pute spune. Doar că, noua tehnologie, va detecta alcoolul consumat de șofer și îi va comunica centrului de comandă al mașinii în cauză „să nu pornească motorul”. În acest sens americanii vor folosi 2 căi pentru detectarea alcoolemiei, una prin respirație, și cealaltă, prin atingerea volanului.

Comentarii