lukoil-banenr

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea depune actele, în viitorul apropiat, la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere de tipul DL 2015. În acest sens, Executivul a aprobat în cadrul ședinței din 18 mai, proiectul privind modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene, cu privire la conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma, la 27 noiembrie 2003, scrie realitatea.md.

Pilot Autoexpert

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Nota Verbală de modificare a Acordului și anexelor a parvenit în urma solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova, deţinători ai permiselor de conducere moldoveneşti de generaţia DL 2015, care la solicitarea conversiunii acestora în permise de conducere italiene, s-au confruntat cu problema recunoaşterii acestor tipuri de permise de către autorităţile competente ale Republicii Italiene.

Ținând cont de urgența și importanța subiectului ce ține de conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii Republicii Moldova și Republicii Italiene, MTIC a elaborat proiectul de Notă Verbală de modificare a Acordului și anexelor, care cuprind tabelele tehnice de echivalare împreună cu lista permiselor de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova.

În procesul de modificare a Acordului între Guvernul Republicii și Guvernul Republicii Italiene, cu privire la conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma, la 27 noiembrie 2003, autoritățile italiene urmează să i-a o decizie în acest sens.

Comentarii