lukoil-banenr

Ieri, 15 noiembrie, un şofer din capitală a fost surprins pe strada Dacia din sectorul Botanica, cum se deplasa la volanul automobilului său, ţinând în braţe şi un copil minor. Momentul a fost surprins de către martori şi transmis ofiţerilor de patrulare.

Pilot Autoexpert

Solicitată telefonic, Alina Bunghez, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat pentru jurnaliştii Today.MD, că angajații INP au intervenit imediat, au identificat șoferul, l-au citat și i-au întocmit un proces verbal pentru fapta săvârşită.

„Conducătorul a fost identificat și citat să se prezinte la INP unde i-a fost întocmit un proces-verbal și amendat cu 450 de lei și 3 puncte de penalizare. Șoferul și-a recunoscut vina și a comunicat că asemenea situații nu se vor mai întâmpla. Ultimul a mai declarat oamenilor legii că a recurs la acest gest, după ce copilul ar fi început a plânge și a decis să-l ia în brațe cât stătea în ambuteiaj”, a explicat Alina Bunghez.

INP atenționează șoferii că transportând copii pe bancheta din față sau în brațele șoferului pun în pericol viața copilului. Astfel, INP vine cu următoarele recomandări pentru părinți:

  • Să transporte copiii în scaunul special amenajat pe bancheta din spate
  • Să înveţe copiii să stea pe bancheta din spate şi cum să folosească centura de siguranţă
  • Să preîntâmpine copiii, ca aceştia să aibă un comportament liniştit în timpul călătoriei

Potrivit datelor statistice oferite de către INP,  de la începutul anului 2017, circa 118 copii au fost implicați în accidente rutiere fiind în calitate de pasageri, unde 90 au fost traumatizați dintre care 16 grav, iar alți 3 au decedat…

Comentarii