lukoil-banenr

Un orășel aflat lângă autostrada care leagă Munchen de Stuttgart va găzdui cel mai mare complex de încărcare a mașinilor electrice din lume, scrie automarket.ro. Aici se vor găsi stații de reîncărcare pentru maşini electrice în timp record.

Pilot Autoexpert

În calea electrificării totale, cea mai mare problemă rămâne numărul de staţii pentru a deservi toţi doritorii de a-şi procura un vehicul electric. Ei bine, iată că o oarecare companie, Sortimo, vine cu un proiect grandios prin care îşi propune să stimuleze trecerea de la motoarele cu ardere internă la cele electrice.

Conform planului, marea deschidere va avea loc în 2018 în Zusmarhausen, un orășel bavarez aflat la câțiva kilometri de Augsburg care găzduiește sediul central al celor de la Sortimo, specializați în producția de accesorii și echipamente pentru autoturisme și autoutilitare. Complexul va avea 144 de puncte de încărcare şi ar urma să fie așezat perfect din punct de vedere strategic, aflându-se la marginea autostrăzii germane 8 care leagă Munchen de Stuttgart

Conform celor de la Sortimo, performanțele stației vor fi unele excepționale: 24 de puncte vor fi reprezentate de stații de încărcare ultra-rapide de 350 kW care permit încărcarea mașinilor în circa 10 minute, în funcție de capacitatea bateriilor, în timp ce 120 vor fi stații rapide (50 kW, curent continuu). Pe lângă punctele de încărcare, complexul va beneficia de restaurant și de magazine pentru ca cei aflați în tranzit să-și acopere astfel timpii morți.

Calculele companiei germane arată că media consumului zilnic al întregului complex va fi de circa 240 MWh, în timp ce la nivel anual vorbim de 88 GWh consumați. În acest fel se economisesc circa 30 de milioane de litri de carburant, ceea ce înseamnă că reducerea emisiilor de CO2 va ajunge la 60.000 de tone pe an.

Comentarii