lukoil-banenr

Sportcarul Alpine va debuta în 2015

Cu ajutorul celor de la Caterham, Renault va reuşi să renască legendarul Alpine în mai puţin de trei ani. Data debutului oficial a fost fixată la mijlocul lui 2015, ce ar înseamna că procesul de dezvoltare este deja în plină desfăşurare.

Pilot Autoexpert

O confirmă chiar Stephen Norman, şeful de marketing Renault, care susţine că modelul nu va fi nici pe departe unul delicat sau timid. Raportându-se la etalonul segmentului, Mazda MX-5, Norman a precizat că viitorul Alpine nu îşi propune să fie mai extrem decât acesta.

”Va oferi publicului un design sportiv, împletind gena estetică franceză cu inovaţiile tehnice dezvoltate alături de Caterham”, a declarat Norman, care a făcut şi profilul viitorului client Alpine. Mai exact, acesta va fi ”ori francez, ori un fan al produselor franceze.”

Despre datele tehnice nu se cunosc prea multe detalii, însă există zvonuri că va fi echipat cu un motor de provenienţă Renault, capabil să dezvolte 250 de cai putere.

Caterham va avea propria versiune a modelului, alegând să se folosească însă de un motor diferit, cel mai probabil cel supraalimentat, de 1.6 litri și 200 cai putere, regăsit pe noul Clio RS.

Preţul său nu va fi însă unul abordabil şi în ton cu ceea ce găsim în prezent în gama Renault.

Comentarii