lukoil-banenr

Volvo atentează la clasa SUV-urilor premium din care fac parte şi BMW X5, Mercedes-Benz ML sau Range Rover Sport. Iată că dominaţia celor trei ar putea avea de suferit grav odată ce XC90 se va instala mai bine în acest segment. 

FLYONE

Pentru a concura de la egal la egal, suedezii-chinezi au nevoie de o reţetă bine pusă la punct, cu un arsenal  vast de opţiuni, dotări şi parametri tehnici de invidiat. Ei bine Volvo stă foarte bine la capitolul siguranţă, un atu pe care l-a câştigat şi l-a consolidat ani buni la rând. Un alt criteriu foarte important ar fi motorizarea, dar şi acest capitol este bifat cu noua generaţie de motoare în patru cilindri, turbo-aspirate.

diselok

Dacă la capitolul design şi calitatea materialelor noul XC90 este foarte încrezut în sine, atunci trebuie să vedem şi cât de dinamic poate fi, iar pentru aceasta vă invităm să urmăriţi videoclipul de mai jos! Sub capotă este instalat un propulsor diesel de 2.0 litri, din gama Drive-E, care pune pe roţi în jur de 225 de cai putere şi circa 470 Nm de cuplu motor, disponibil încă de la 1.750 de rotaţii pe minut! Sprintul de la zero la prima sută durează numai 7.8 secunde ceea ce nu este chiar atât de rău având în vedere că noul Volvo XC90 cântăreşte puţin peste două tone! Pentru o comparaţie, BMW X5 xDrive25d face acelaşi exerciţiu în 8.2 secunde!

Ah da, nu uitaţi să ne spuneţi ce părere aveţi!

Comentarii