lukoil-banenr

Spyker B6 Venator va sosi în primăvara lui 2014

Impulsionaţi de succesul repurtat de conceptul B6 Venator în cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Spyker au decis să producă în serie supercarul.

Pilot Autoexpert

Anunţul a fost făcut chiar de Victor Muller, preşedintele Spyker, care a declarat. ”Reacţiile primite la Geneva au depăşit aşteptările noastre, astfel, nu mai există dubii că vom produce în serie noul B6 Venator. Adevărat, este încă prea devreme să confirm specificaţiile modelului de serie, însă vă pot spune că designul versiunii de serie va fi foarte apropiat de cel al conceptului pe care l-aţi văzut la salonul elveţian.”

Noul B6 Venator a fost denumit după un avion de vânătoare produs de Spyker la început de secol XX. Acesta, la rândul său, îşi trăgea originea numelui de la cuvântul latinesc ”venator”, tradus în limba română ”vânător”.

Modelul s-a individualizat printr-un look frontal agresiv, o grilă a radiatorului supradimensionată, blocuri optice ascuţite şi câteva elemente ce aduc aminte de industria aeronautică. De la exterior nu au lipsit luminile LED, în vreme ce de la interior nu au lipsit aluminiul, pielea fină şi lemnul nobil. Şi aici se simte influenţa moştenirii aviatice Spyker, instrumentele de bord amintind de vechile avioane olandeze.

Noul Spyker B6 Venator va fi disponibil pe pieţele din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi India începând cu primăvara lui 2014, iar pe piaţa din Statele Unite el va ajunge în toamna anului 2014.

Comentarii