lukoil-banenr

Squadra Corse

Pilot Autoexpert

Motorul V10, eleronul din spate – care generează o forţă de apăsare de patru ori mai mare decât la LP560-4 şi capacul motorului care poate fi scos complet datorită unui sistem de cleme rapide, cele două din urmă fiind realizate la rândul lor ambele dintr-un material ce are la bază fibra de carbon, prezent şi la multe alte componente ale supercarului – respectivele inventivităţi inginereşti sunt cele mai distinctive componente ale celei mai noi versiuni de Gallardo, Squadra Corse, renumit datorită faptului că este cel mai de succes model Lamborghini al tuturor timpurilor.

Masa totală a lui Squadra Corse (numele vine de la proaspăt înfiinţatul departament din cadrul companiei Automobili Lamborghini care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă activităţile legate de motorsport, de la GT3 şi până la mai sus menţionata Lamborghini Balncpain Super Trofeode) este de 1.340 kilograme, ceea ce înseamnă 2,35 kilograme pentru fiecare cal putere produs. Nu rămân în umbră nici performanţele dinamice: 0-100 în doar 3,4 secunde şi 200 km/h în doar 10,4 secunde, limita de viteză fiind marcată la teoreticii 320 km/h.

Motorul V10 dezvoltă 570 CP care sunt disponibili în totalitate la 8.000 rpm. Treptele sunt schimbate de o cutie robotizată cu şase rapoarte care promite să fie mai rapidă decât orice pilot.

Noua versiune Gallardo, proiectată special pentru a aduce emoţiile din cursele de circuit direct pe drumurile publice, va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din luna următoare.

Comentarii