lukoil-banenr

Zilnic, automobiliştii din ţară încalcă regulamentul circulaţiei rutiere şi de cele mai multe ori scapă neobservaţi. Însă dacă unele mici abateri de la legislaţia în vigoare sunt trecute neobservate, atunci cele mai grave sunt ţinute sub controlul INP.

Pilot Autoexpert

Astfel, timp de o săptămână, angajații Inspectoratului Naţional de Patrulare au efectuat 30 de reţineri și au documentat 5.723 de contravenţii. Astfel, au fost reținute:

– 5 cazuri de reţinere a persoanelor în căutare;
– 14 cazuri de reţinere a unităţilor de transport aflate în orientare;
– 4 conducători auto pentru fals de acte, 2 cazuri de reținere de droguri, 2 cazuri de furt, 1 caz de trafic ilicit de mărfuriși unul de huliganism.

De asemenea, pe parcursul perioadei nominalizate, de către ofițerii de patrulare au fost documentate 5.723 de contravenţii în baza Codului Contravenţional al RM, cele mai frecvente fiind:
170 de șoferi conduceau în stare de ebrietate;
997 pentru depăşirea vitezei stabilite;
305 de șoferi au traversat intersecţia la semnalul de interzicere a semaforului;
298 de conducători auto au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță, iar alții 88 au fost depistați de inspectorii de patrulare conducând automobilul cu geamurile portierelor din față sau cu parbrizul umbrite.

Inspectoratul Naţional de Patrulare reaminteşte, atunci când sunteţi într-o situaţie de risc nu ezitaţi să apelaţi imediat la ajutorul celui mai apropiat echipaj de patrulare.

 

Comentarii