lukoil-banenr

Pe parcursul anului 2015, inspectorii de patrulare au documentat 3.689 de șoferi care conduceau unitățile de transport în stare de ebrietate. Asta în pofida faptului că INP desfășoară în permanență campanii și operațiuni menite să disciplineze șoferii și să-i informeze despre riscul şofatului în stare de ebrietate. Totuşi unii conducători auto continuă să ignore recomandările polițiștilor și își pun atât viața lor cât și a celorlalţi participanţi la trafic în pericol.

Pilot Autoexpert

Anul trecut, pe traseele din Moldova s-au produs 142 de accidente rutiere, provocate de șoferi beți, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar 188 s-au ales cu diverse traume.

Ultimul accident de acest gen a avut loc la 27 ianuarie curent, în jurul orei 17:00, la intrarea în satul Chetrosu, raionul Anenii- Noi. Un BMW, la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani în stare avansată de ebrietate, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac. Gradul de alcoolemie al conducătorului auto, în aerul expirat era de 1, 44 mg/l.

În contextul în care în ultima perioadă se atestă un număr mare de șoferi care conduc  sub influența alcoolului, Inspectoratul Național de Patrulare amintește  că alcoolul la volan poate provoca tragedii, iar pasagerii sînt îndemnați  să nu urce în unitățile de transport conduse de persoane care au consumat băuturi  alcoolice.

INP amintește, alcoolul afectează vederea clară, judecata corectă și reacția în timp.  Pe măsură ce crește cantitatea de alcool din sînge,  probabilitatea de a provoca un accident se mărește considerabil.

sursa: igp.gov.md

Comentarii