lukoil-banenr

Steampunk MINI Countryman

Carlex Design, o casă de tuning din Polonia, a creat un Mini Countryman în stil Steampunk. La exterior, crossoverul a fost vopsit în gri mat, iar jantele cu spiţe şi plafonul au primit o culoare asemănătoare cu cea a bronzului.

Pilot Autoexpert

Habitaclul Mini-ului steampunk e realizat în culoarea maro – pielea care a fost folosită pentru tapiţerie este de culoare maro, preşurile au fost înlocuite cu panouri din lemn care sunt maro, volanul e maro, totul e maro, în afară de echipamentele de pe consola centrală, care au rămas negre.

Automobilul este propulsat de un motor de 1,6 litri turbo care dezvoltă 218 cai putere şi un cuplu maxim de 280 Nm., ce înseamnă că tehnic este un Mini Countryman John Cooper Works care accelerează de la 0 la 100 km/h în şapte secunde şi ajunge până la o viteză maximă de 225 km/h.

Iar pentru cei care încă nu cunosc ce este Steampunk (din engleză steam – abur şi punk – conflict), aici o succintă explicaţie: este un subgen al ştiinţifico-fantasticului şi ficţiunii speculative, care a devenit proeminent în anii 80-90 ai secolului trecut. Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care şi-a însuşit cu desăvârşire utilizarea maşinilor cu abur. Termenul este asociat cu cyberpunk, şi adesea linia subiectului prezintă o istorie alternativă.

Comentarii