lukoil-banenr

Fără îndoială, Bugatti Veyron este campionul absolut atunci când vine vorba de supercarurile masive, extrem de potente dar şi super scumpe! Hypercarul este echipat cu un motor imens de 8.0 litri volum, cu 16 cilindri în W, 11 radiatoare pentru răcire şi peste 1.000 de cai putere. În dependenţă de versiune, la volanul acestuia, poţi fi un recordsman recunoscut oficial, atingând viteze de 400 km/h! Însă, dincolo de partea fantastică a lucrurilor, un Veyron nu este nici de departe, o maşină accesibilă!

Pilot Autoexpert

Şi aici nu vorbim doar de preţul de achiziţie al acestuia, care trece lejer de pragul de 1.000.000 de euro! Adăugaţi asigurarea, taxele şi impozitele anuale şi veţi vedea că nu oricine îşi poate permite un Veyron în garajul său. Dar, cel mai ferm argument în susţinerea afirmaţiilor de mai sus, este…costul întreţinerii!

Anual, proprietarii unui Bugatti Veyron, au de cheultuit un minim de 50.000 de dolari! Explicaţia este simplă, numai anvelopele de înaltă performanţă costă 30.000 dolari! Iar aşa cum Bugatti recomandă să schimbi anvelopele de cel puţin trei ori pe an, atunci ajungi să cheltui un minim de 120.000 de dolari numai pe cauciucuri! Şi asta nu e tot! Producătorul insistă ca la al treilea schimb de anvelope, să schimbi şi jantele! De ce? Păi pentru că atât anvelopele cât şi jantele sunt concepute astfel ca acestea să se lipească între ele, asigurând astfel transferul de putere cât mai eficient, pe asfalt! Ce se întâmplă însă, dacă nu respecţi recomandările şi nu „lipeşti” anvelopele de jantă? Afli că în acest caz, rişti ca janta, la propriu, să se rotească în interiorul anvelopei!

Odată în an, vei ajunge să îi faci şi deservirea tehnică a motorului, iar acest lucru înseamnă că va trebui să te desparţi de o sumă de 20.000 de dolari, doar pentru schimbul de ulei! Însă, pentru proprietarii de Bugatti, care îşi doresc încă o maşină în colecţie, francezii (germani) vin cu o contraofertă şi te invită să achiţi doar 50.000 de euro în avans, iar astfel, trei ani la rând beneficiezi de deservire „gratis”!

Comentarii