lukoil-banenr

Sticla rezistentă a telefoanelor mobile ar putea fi folosită şi pe automobile

Pilot Autoexpert

Gorilla Class este sticla aplicată peste suprafaţa tactilă a smartphoanelor, extrem de rezistentă la şocuri sau zgârieturi. Toate mărcile producătoare de telefoane mobile inteligente: Apple, Samsung, Nokia sau altele, au adoptat sticla inteligentă gândită de compania Corning.

Veste bună e că Jeffrey Evenson, omul care stă în spatele invenţiei Gorilla Glass, a declarat recent că sticla ar putea fi folosită şi în industria auto.

Iar aşa cu din ce în ce mai mulţi constructori auto caută să producă modele uşoare pentru a reduce consumul de carburant, folosirea unei invenţii ca Gorilla Glass la nivelul mai multor componente ale automobilelor ar putea reduce considerabil masa totală.

Evenson susţine că cei care vor folosi geamul ultra-rezistent vor putea să dea naştere şi unor modele mult mai bine antifonate, mult mai silenţioase, mai adăugând că se aşteaptă ca, începând de anul viitor, cel puţin un producător de automobile premium să folosească în producţia de serie geamuri Gorilla Glass.

P.S. Până în prezent, sticla Gorilla Glass a fost utilizată la producţia a aproximativ 1.5 miliarde de telefoane mobile inteligente.

Comentarii