lukoil-banenr

Orașul german Stuttgart, care găzduiește compania Mercedes-Benz, a anunțat că vrea interzicerea mașinilor cu motoare diesel, începând cu luna ianuarie 2019. Sunt vizate motoarele Euro 4 și mai vechi, iar nemții vor să ia măsuri pentru ca propulsoarele Euro 5 să nu ajungă să fie și ele interzise.

Pilot Autoexpert

După ce legea a fost modificată astfel încât administratorilor orașelor le-a fost permis să interzică accesul mașinilor diesel în interiorul acestora, autoritățile din Stuttgart au anunțat o nouă lovitură grea pentru industria auto germană.

“Vrem să evităm interzicerea motoarelor diesel Euro 5 printr-un pachet de măsuri pentru un aer mai curat,” a declarat Andreas Schwarz, liderul grupului parlamentar al “verzilor” din regiunea Baden-Wuerttemberg.

Potrivit acestuia, pentru reducerea poluării va extins și transportul în comun și vor fi făcute mai multe investiții în servicii de mobilitate cu mașini electrice.

Datele oficiale arată că orașe precum Hamburg, Munchen sau Stuttgart depășesc limitele de NOx impuse de Uniunea Europeană, o problemă ce poate conduce la boli respiratorii pentru populație.

Dacă măsurile luate de autorități în Stuttgart nu vor aduce aceste limite în intervalul “legal” până la jumătatea lui 2019, există riscul ca și motoarele diesel Euro 5 să fie interzise începând cu ianuarie 2020.

Comentarii