lukoil-banenr

Subaru Forester – fotografii neoficiale cu versiunea dedicată pieței japoneze

Acum o lună primele imagini cu noua generație a modelului Subaru Forester erau desconspirate de o broșură publicitară ajunsă pe internet. Noul model va fi lansat anul viitor pentru început pe piața japoneză. Este bazat pe o platformă comună împărțită cu modelul Impreza.

Pilot Autoexpert

După imaginile din broșură, au apărut acum primele fotografii reale, surprinse de un amator în Japonia. Ele ne prezintă SUV-ul japonez în versiunea de serie, acesta abordând acum același stil de design ca și modelele Legacy și Impreza. Profilul a rămas însă aproape neschimbat, Forester-ul fiind în continuare ușor de recunoscut.

Conform broșurei inițiale, noul Subaru Forester a crescut puțin în dimensiuni: +35 mm în lungime, +15 mm în înălțime și +20 mm în lățime. Ampatamentul a fost mărit și el până la 2.640 mm adică cu 25 mm mai mult față de actuala generație. Portbagajul este însă ceva mai mic, volumul noului model fiind de 450 litri față de 505 litri cât are actualul Forester.

În Japonia, noul Forester va primi două motorizpri pe benzină. Prima are 2.0 litri și 148 CP și poate fi asociată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau o cutie automată CVT. A doua variantă de motorizare are tot 2.0 litri dar este supraalimentată printr-un sistem turbo pentru a oferi 280 CP. Transmisia pentru acest motor este asigurată de o cutie de viteze automată CVT.

Pentru piața americană, noul Forester va primi probabil și un motor boxer de 2.5 litri, iar în Europa va fi dotat și cu motorul boxer diesel de 2.0 litri și 150 CP.

Comentarii