lukoil-banenr

Subaru prezintă noul Forester

Japonezii au decis să păstreze în mare măsură trăsăturile clasice cu care SUV-ul s-a făcut recunoscut de-a lungul timpului.

Pilot Autoexpert

Cea de-a patra generaţie a popularului crossover vine cu un nou motor BOXER 2.0 cu injecţie directă şi o putere de 250 CP completată de un cuplu maxim de 350 Nm disponibil în plaja 2.000-4800 rpm. Noul Forester păstrează însă şi propulsorul BOXER de 2,5 l aspirat, care şi-a făcut debutul pe actuala generaţie. Acesta este în continuare capabil să producă 170 CP şi un cuplu de 235 Nm la 4.100 rpm.

Pentru motorizarea 2.0 BOXER, Forester vine cu trei cutii de viteze: una automată CVT şi două cutii manuale, cu 6 şi respectiv 8 trepte, asistate de sistemul Hill Descend Control. În ceea ce priveşte motorizarea 2.5 BOXER, clienţii pot opta în continuare pentru cutia de viteze manuală în 6 trepte sau pentru versiunea automată Lineatronic CVT.

Garda la sol a noui Subaru Forester a fost ridicată până în dreptul valorii de 220 mm, în scopul îmbunătăţirii performanţelor off-road. Nici gabaritul nu a scăpat nemodificat, SUV-ul măsurând acum 4.630 mm lungime, 1.810 mm înălţime şi 1.715 m lăţime.

Constructorul nu a făcut încă publice preţurile pentru noul Subaru Forester, dezvăluirea acestora fiind aşteptată odată cu debutul în cadrul expoziţiei.

 

Comentarii