lukoil-banenr

Succesorul lui McLaren F1 apare în mai

Ca să nu te ținem cu sufletul la gură până la finalul articolului, menționăm de la început că Bugatti, Ferrari, Lamborghini, sau chiar bătrânul F1 pot răsufla ușurați. P12 nu le va depăși viteza maximă. Nu acesta este țelul lui. „Nu mai fiți obsedați de viteza maximă. Este primul lucru de care societatea din ziua de azi trebuie să se descotorosească” ne-a spus Ron Dennis, șeful de la McLaren. Și, pentru a compensa acest lucru, P12 vine cu „un pachet plin de tehnologie”, aducând „multe lucruri care momentan nici măcar nu există”, după cum a declarat Dennis.

Pilot Autoexpert

Și la interior lucrurile se schimbă, P12 urmând să piardă un pasager, deoarece spre deosebire de F1 care avea 3 scaune, P12 va avea 2 locuri. Așadar, următorul model McLaren va fi foarte diferit atât față de MP4-12C, cât și de „strămoșul” F1. Ca propulsie, lucrurile vor rămâne cam la fel, motorul fiind tot un V8 twin-turbo de 3,8 litri, însă acesta va fi ajutat pe noul model și de un hibrid, pentru o putere ceva mai mare și un consum mai mic.

Șansele ca, începând cu luna mai, să vezi un astel de model pe străzile noastre sunt destul de mici, având în vedere că se anunță o producție între 300 și 500 de exemplare. Totuși, printre șeici excentrici, fotbaliști englezi sau magnați ruși, putem paria că o să se strecoare și unu, doi conaționali gata să scoată 750.000 euro pentru un asemenea model. Până atunci însă, poți arunca o privire peste „bătrânul” F1.

Comentarii