lukoil-banenr

Succesorul lui McLaren P1 va fi lansat peste cel puţin zece ani

Informaţia referitoare la debutul succesorului hypercarului McLaren a fost făcută publică de către şeful departamentului de vânzări şi marketing al mărcii britanice, Greg Levine. Acesta spune că exclusivitatea celor 375 de unităţi poate fi asigurată doar printr-un ciclu de producţie scurt şi printr-o pauză semnificativă până la lansarea unui succesor. Cei de la McLaren pot spune că au experienţă în acest domeniu, ultimul lor supercar, McLaren F1, fiind construit în 106 exemplare şi produs între 1992 şi 1998.

Pilot Autoexpert

Pentru a asigura un nivel de exclusivitate superior, pe care nu-l încearcă nici măcar cei de la Ferrari sau Bugatti, McLaren construieşte şi vinde doar 375 unităţi P1, după care plăuieşte să nu lanseze nimic similar în următorii zece ani. Niciun facelift, nicio ediţie de final, niciun succesor cu o configuraţie similară. Englezii consideră că aceasta ar fi singura soluţie pentru a putea şoca din nou piaţa şi pentru a obţine noi clienţi la momentul lansării noului model.

Cele mai extreme modificări aşteptate implică eliminarea unităţii de aer condiţionat şi chiar un finisaj fără culoare pentru ţesătura din fibră de carbon a caroseriei. Însă, englezii spun că aceste cereri sunt destul de rare şi nu se aşteaptă la multe modele personalizate în acest fel.

Comentarii