lukoil-banenr

A trecut abia un an de la lansarea noului Mercedes-Benz GLE, redenumit din ML, însă germanii deja şi-au concentrat forţele asupra dezvoltării unei noi generaţii a SUV-ului. Prototipul acestuia a fost deja surprins în teste, complet camuflat, undeva pe drumurile nemţeşti.

Pilot Autoexpert

Din primele surse, aflăm că noul model este construit pe platforma MHA, Modular High Architecture, ceea ce îi va permite să împrumute componente şi tehnologii importante de pe actualul E-Class. La fel şi designul off-roaderului se va apropia mai mult de gama actuală de modele Mercedes-Benz, remarcându-se cu o siluetă mai puţin tăioasă şi blocuri optice rotungite.

Platforma MHA va reduce semnificativ din greutatea maşinii, ceea ce îi va afecta implicit caractersiticile dinamice, manevrabilitatea SUV-ului, dar şi eficienţa motoarelor. Totodată noul GLE ar putea utiliza cu încredere chiar unitatea de 2.0 litri diesel, OM654, ce dezvoltă în jur de 191 cai putere în actualul E-Class. Desigur că germanii nu se vor limita doar la versiuni eco, urmând ca în viitor să fie lansate versiunile AMG, care vor face uz de rezervele V8-ului de 4.0 litri bi-turbo. Asta însă, se va întâmpla nu mai devreme de anul 2018, atunci când ar putea fi lansată noua generaţie Mercedes-Benz GLE.

2019-Mercedes-GLE-1 2019-Mercedes-GLE-7 2019-Mercedes-GLE-8 2019-Mercedes-GLE-9 2019-Mercedes-GLE-10

Comentarii