lukoil-banenr

Suedezii de la Volvo se continuă ofensiva cu noi modele. În viitorul apropiat aceştia plafnifică lansarea unui nou sedan premium de lux, numit S90, care va înlocui bătrânul S80. Recent, spionii auto au reuşit să surprindă pentru a doua oară prototipul lui S90, de data aceasta pe autostradă. 

Pilot Autoexpert

La etapa actuală, se cunosc prea puţine informaţii despre noul model, afară de faptul că va fi construit pe aceeaşi platformă modulară SPA (Scalable Product Architecture), utilizată şi la crearea lui XC90. Iar de la fratele mai mare, sedanul va prelua şi motorizările în patru cilindri pe benzină şi diesel. Deşi prototipul este camuflat cu grijă, putem totuşi observa blocurile optice LED de o formă asemănătoare cu cele ale SUV-ului şi care integrează „ciocanul lui Thor”.

Se presupune că noul model Volvo S90 va debuta la sfârşitul anului 2015, sau la începetul anului 2016, şi va fi asamblat la uzina din China. Circulă zvonuri că vom vedea şi o versiune Estate, care se va numi V90, însă, până atunci nu putem decât ghici, în aşteptarea premieri oficiale ale modelului.

Comentarii