lukoil-banenr

Noul model Bugatti are ambiţii mari! După ce bătrânul Veyron a reuşit să se menţină în top o vreme îndelungată iată că succesorul acestuia, presupus numit Chiron, va fi şi mai al naibii. Voci din culise susţin că noul supercar va putea efectua sprintul de la zero la prima sută în numai DOUĂ secunde!

Pilot Autoexpert

Să fim sinceri, obiectivul pe care şi l-au propus germanii este unul greu de realizat însă nu imposibil. Bugatti va păstra acelaşi motor W16, alimentat cu patru turbosuflante dintre care două vor fi electrice. Puterea estimată se ridică la 1.500 de cai putere şi tot atâţia Nm de cuplu motor. Până aici astea sunt singurele asemănări, iar asta deoarece noul model va beneficia de piese totalmente noi, sau relucrate în proporţie de 92%.

Pe lângă injecţia de steroizi care a făcut posibilă adaosul de 300 de cai putere peste limita motorului, acesta va beneficia şi de sistemul de deactivare a cilindrilor, COD, ceea ce îl va face mai eficient şi mai prietenos cu mediul ambiant dar şi cu buzunarul proprietarului.

Deocamdată nu se cunoaşte exact când am putea vedea noul model însă ştim sigur că acesta va debuta nu mai devreme de anul 2016.

 

Comentarii