lukoil-banenr

Ideea conducerii Ford de a introduce Mustang-ul pe piaţa europeană a dat primile roade. Cea de a şasea generaţie a sportcarului american, a fost desemnat cel mai popular automobil sport nou din Germania!

Pilot Autoexpert

Potrivit Automotive News, citat de Carscoops.com, vânzările Ford Mustang au depăşit cu mult favoriţii aceluiaşi segment, cum sunt Porsche 911 şi Audi TT, ajungând la un total de aproximativ 6.000 de unităţi. Până şi modele mai accesibile din gama Porsche, cum sunt Boxster sau Cayman nu au reuşit să se ridice la asemenea performanţe.

Din totalul de maşini livrate nemţilor în ultimile 12 luni (2015-2016), o treime au fost decapotabile iar majoritatea au optat pentru versiunea vârf de gamă, echipată cu unitata V8 de 5.0 litri. Asta în ciuda faptului că preţul carburanţilor în Germania nu este dintre cele mai scăzute, ca să nu mai vorbim de taxe şi impozite. Totodată o asemenea popularitate a V8-ului, este oarecum contradictorie cu ultimile tendinţe în materie de motoare, aşa cum majoritatea cumpărătorilor optează pentru unităţi în patru sau maxim şase cilindri.

Şi în Marea Britanie, la mai bine de un an după startul vânzărilor, Ford a livrat peste 27.000 de unităţi, iar la etapa actuală Mustang-ul este accesibil clienţilor din 81 de ţări. Afară de Germania, Ford Mustang se bucură de o popularitate în creştere în Emiratele Arabe Unite, Afrrica de Sud şi Arabia Saudită, unde este cel mai bine vândut sportcar.

Şi la noi în ţară se cunoaşte despre existenţa a cel puţin două modele Ford Mustang, ambele de culoare roşie.

Ford-Mustang-GT-2 Ford-Mustang-GT-3 Ford-Mustang-GT-4 Ford-Mustang-GT-5 Ford-Mustang-GT-6 Ford-Mustang-GT-Convertible-5 Ford-Mustang-GT-Convertible-6 Ford-Mustang-GT-Convertible-7

Comentarii